Teresa Franquesa i Codinach

41 Teresa Franquesa

Fa anys em vaig doctorar en Ciències Biològiques, tractant d’aprofundir en el coneixement de la natura, i més recentment m’he interessat per comprendre millor la naturalesa humana, amb un màster de psicologia social. Els meus amors es distribueixen equitativament entre la natura i les persones que en fem part.

M’he dedicat a l’ensenyament, a l’ordenació del territori, a la gestió del medi ambient i, sobretot, a l’educació ambiental. En aquest camp he ajudat a fer realitat alguns projectes emblemàtics, com el programa de Voluntaris del Parc de Collserola (Premi EA Institut Estudis Ilerdencs 1993), el projecte Hàbitat (Premi Conama 1998), i el programa Agenda 21 Escolar de Barcelona (Premi Dubai de l’ONU 2011). Sòcia fundadora de l’SCEA, en vaig ser presidenta en el tombant de segle, impulsant el Fòrum 2000 d’EA.

Actualment treballo en la direcció d’Estratègia i Cultura de Sostenibilitat a l’Ajuntament de Barcelona i faig de coach personal com a tasca voluntària. M’agrada gaudir del contacte amb la terra i el mar, descobrir món viatjant, la fotografia, la lectura i l’escriptura. He publicat Matèria viva (Proa, 2009), XLIV Premi Joaquim Ruyra de Narrativa, i altres relats en revistes i en llibres col·lectius.