Aquest recull de documents sobre l’educació ambiental a Catalunya va néixer amb l’objectiu de preparar un guió per a l’exposició Camins de Natura, Itineraris Vitals i destacar el valor dels itineraris de natura com a font d’experiència directa amb el territori, la salut i la identitat cultural.
Al llarg de la història de l’educació ambiental a Catalunya els itineraris han tingut un paper destacat i per aquest motiu posarem de relleu com aquestes experiències no només permeten conèixer els ecosistemes sinó que també ajuden a comprendre la nostra interdependència amb el medi, fet imprescindible per afavorir la conservació del territori, els recursos naturals i promoure un desenvolupament més sostenible.
Pensem que recuperant la memòria de la feina feta al llarg de les darreres dècades ens permetrà planificar més creativament el que cal fer més endavant.
És un projecte de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) amb motiu de la celebració dels 40 anys del primer itinerari de natura i dels 30 anys de creació de la Societat.
Us proposem 8 documents descarregables, agrupats en dos blocs:
- Marc conceptual de l’educació ambiental
- La pràctica de l’educació ambiental
- Cronologia de l’Educació Ambiental